Ankara’da Kırım’ın işgali protesto edildi

Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 6’ncı yıl dönümünde 29 Şubat 2020’de Ankara Ulus meydanında gerçekleşen programa Kırım Derneği Genel Merkezi temsilcileri, Ankara Ukrayna Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
0
1948

Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 6’ncı yıl dönümünde Ankara Ulus meydanında gerçekleşen programa Kırım Derneği temsilcileri, Ankara Ukrayna Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırım Derneği Genel Merkezince, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin 6’ncı yıl dönümünde 29 Şubat 2020’de Ankara Ulus meydanında basın açıklaması okundu. “Türkiye Kırım’a Ses Ver” sloganıyla gerçekleşen programa, Ankara Ukrayna Derneği üyeleri, çok sayıda vatandaş albayrak ve gökbayraklarla katılarak işgale tepkisini gösterdi.

Ankara Ukrayna Derneği üyeleri gerçekleşen programa katılarak Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu unutturmayan ve destek veren herkese teşekkürlerini ifade ettiler.

Grup adına açıklama yapan Kırım Derneğinin önceki dönem Genel Başkanı ve Yönetim kurulu üyesi Tuncer Kalkay, şunları dile getirdi:

“Bugün burada 6 yıl önce Kırım’ın Rusya tarafından işgal edildiği, o kara 27 Şubat gününü protesto etmek için önceden programımızı yapmıştık. Ancak daha 2 gün önce aynı zalim, 27 Şubatı yine karaladı, kana buladı. 27 Şubatta derinden sarsıldık, acılar ile kavrulduk, yüreğimiz dağlandı, içimiz parçalandı. 36 canımızı aldılar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize başsağlığı, Gazilerimize acil şifa diliyorum.

Maalesef ki, Türkiye’nin Kuzeyinde, Karadeniz kıyısında olan ve 6 yıl önce 27 Şubat günü işgal edilen Kırım’daki limanlardan yüklenerek, Güneyimizdeki Suriye’ye getirilen silah ve bombalar ile bu iğrenç ve ilkesiz savaş sürdürülüyor.

Dün uluslarası hukuku ayaklar altına alarak Kuzeyimizi işgal edenler, bugün Güneyimizi felakete sürüklüyor. Bugün birlik ve beraberlik günümüzdür. Bugün geleceğimiz için uyanık olma günümüzdür.”

Kırım’ın dünyadan soyutlanmış ve izole edilmiş olarak değişime ve dönüşüme tabi tutulduğunu dile getiren Kalkay, “Kırım’ın gerçek sahipleri Kırım Tatarlarını göçe zorlayan işgalci Rusya diğer taraftan da Rusya’dan önemli miktardaki bir nüfusu Kırım’a taşıyor. Akyar’daki donanma ve Kırım’ın değişik yerlerinde oluşturulan askeri birliklere taşınan asker nüfusu dışında 105 bin kişinin Rusya’dan taşındığı kayıtlar altına girmiş bile. Bu taşıma nüfusun çok daha fazla olduğunu da güvenilir kaynaklar ayrıca belirtiyor.” diye konuştu.

Kaynak: QHA